Breadcrumbs

Első a biztonság!: A paintball alapjában véve veszélytelen sport, amennyiben betartjuk a biztonsági szabályokat. 
A pályán és közvetlen környékén a saját érdekedben mindig viselj maszkot! Sok régebbi játékos elfelejti ezt, miközben néznek egy paintballmérkőzést. Ez súlyos sérülésekhez vezethet.

Biztonsági előírások
A játéktéren belül a védőmaszk viselete kötelező! A szabályt megsértő játékosok azonnal kizárhatók a játékból. A maszknak csak a teljes arc és fülvédővel ellátott maszk számít. Tilos mindenfajta egyéb szemüveg és maszk használata (motorosszemüveg, hegesztőmaszk stb.). Könyök-, és térdvédők, lábszárvédők viselhetők a ruházat alatt vagy felett, amennyiben anyaguk nem akadályozza a golyók szétfröccsenését. Lágyék- és mellvédő viselése megengedett.

Paintballozni 14 éves kortól lehetséges, de szükséges hozzá szülői beleegyezési papír kitöltése, valamint a játék során csak felnőtt felügyelettel játszhatnak. Ezenkívül nők és férfiak egyaránt játszhatják, nincsen semmilyen korlátozás.

A találat 
Találatnak számít legalább kb. 100 Ft-os nagyságú összefüggő festékfolt a test egészén, a maszkon, és a fegyveren.
Nem számít találatnak:
- A lepattanó lövés, mely nem hagy festéknyomot.
- A fröcskölt lövés, mely bokorról, tereptárgyról fröccsent a játékosra és nem képez összefüggő foltot (sprayhatás).
Találat esetén a játékos egyértelmű felkiáltással (oké, talált, állj stb.) jelezze a találatot és a fej fölé emelt fegyverrel vagy kézzel a legrövidebb úton hagyja el a játékteret. A találat jelzését követően a játékos nem használhatja fegyverét. A fegyvert kötelező biztosítani és csődugóval ellátni. Az eltalált játékos nem kommunikálhat a társaival. Az el talált játékosra lőni tilos, amennyiben egyértelműen jelzi, hogy kiesett!
Az a játékos, aki már kiállt, de észreveszi, hogy nincs rajta találat, már nem állhat vissza. Ha nem vagyunk, biztosak egy találatban kérjük meg csapattársunkat vagy a szervezőt, hogy ellenőrizzen minket!

 

Kapcsolat

Németh József